Razpis tekmovanja v lovu krapov z obtežilnikom (LKO) za prehodni POKAL ŠMARTINSKEGA JEZERA v LKO 2022

Tekma bo potekala na Šmartinskem jezeru, na tekmovalni trasi LKO Loče v terminu je 1. Tekma –  3. Memorial Sandija Severja od 03.06. do 05.06.2022  Tekma bo potekala v skladu s Pravilnikom o tekmovanjih v sladkovodnem športnem ribolovu RZS, Pravili o tekmovanjih v lovu krapov z obtežilnikom (LKO) RZS in dodatnimi Pravili - navodili organizatorja RD Celje.

Na tekme v nizu so prijavljene ekipe z dvema (2) ali tremi (3) člani registriranih tekmovalcev (registracija tekmovalca - beri v nadaljevanju), ki so člani RD Celje ali člani RD iz ZRD Celje. 

Ekipo štejeta najmanj dva (2) in največ trije (3) tekmovalci, pri čemer je tretji (3.) tekmovalec rezerva. 

V času tekme vsaka od 2 ali tričlanskih (3) ekip bo opravila tehtanje ulova po vrstnem redu štartnih mest z začetkom od 1.-ga do 18.-tega mesta in v terminih katere bo določil glavni sodnik. 2-3. član tehtalne ekipe je član ekipe pri katerem se vrši tehtanje. V tehtalni ekipi sodeluje en član ekipe s štartnega mesta 1 in en član ekipe s startnega mesta 2. Po tem sistemu se v tehtalne ekipe zvrstijo ostali tekmovalci drugih  na tekmi sodelujočih ekip. 

V rezultat in uvrstitev ekipe na tekmi šteje skupna teža 3 najtežjih ulovljenih rib (krap ali amur). V primeru izenačenega rezultata dveh ekip šteje najtežja izmed 3 ulovljenih rib. Za uvrstitev na tekmi ekipa prejme ustrezno št. negativnih točk, ki se za končno uvrstitev ekipe na tekmovanju seštejejo. 

Ekipa z najmanj osvojenimi negativnimi točkami  v nizu tekem postane prvak tekmovanja v lovu krapov z obtežilnikom (LKO) za Prehodni POKAL Šmartinskega jezera v LKO 2022. V primeru izenačenega rezultata negativnih točk o pokalnem zmagovalcu odloča skupna teža 3 najtežjih ulovljenih rib na tekmovanju.

Medalje za uvrstitve na tekmah ter pokale in medalje za končno uvrstitev zagotavlja RD Celje. Priložnostne in praktične nagrade bodo prispevali RD Celje, ZRD Celje in sponzorji tekmovanja. 

Na tekmovanjih so lahko prisotni zgolj tekmovalci in vodje ekip; gledalcev in drugih obiskovalcev na tekmah ne sme biti.

URNIK TEKME: 

 

1. Dan tekme / petek

7.30 h – zbor tekmovalcev pri Ribiškem domu RD Celje, Brezova, Šmartinsko jezero

7.40 h do 8.00 h - vpis ekip in tekmovalcev ter plačilo startnine

8.00 h - žrebanje vrstnega reda žrebanja in žrebanje tekmovalnih mest

8.15 h - žrebanje vrstnega reda tehtanja 

8.30 h - odhod na tekmovalno traso LKO Loče 

9.00 h do 11.00 h – priprava ekip na tekmovanje

11.00 h – ZAČETEK TEKME

 

2. Dan tekme / sobota

00.00 h do 24.00 h - tekmovanje

3. dan tekme / nedelja

24.00 h do 11.00 - tekmovanje

10.45 h – signal - zadnjih 15 min pred koncem tekme

11.00 h - KONEC TEKME 

12.30 h - pogostitev tekmovalcev pri ribiškem domu RD Celje, Brezova 

13.00 h - razglasitev rezultatov tekme oz. končnih rezultatov tekmovanja 

 

Startnina na tekmovalca znaša 20,00 € in se plača pred začetkom tekmovanja na zboru tekmovalcev. Od vplačanih startnin bomo 1/3 zneska nakazali v dobrodelne namene društvu SONČEK – Društvo celebralne paralize Sonček Celje, Gregorčičeva 6, 3000 Celje.

Na tekmah v organizaciji RD Celje tekmovalci tekmujejo na lastno odgovornost.

 

Predsednik TK RD Celje gl. sodnik tekmovanja       Predsednik RD Celje 

Srečko LAH, l.r. Miro Potokar, l.r.      Štefan ZIDANŠEK, l.r.

Branka Pavić, l.r.

 Razpis tekmovanja

 

Hits: 523 Print

Vse pravice pridržane © 2015. Ribiška družina Celje

Designed by Fenix, Feldin Andrej s.p.