Ta vikend je na Šmartinskem jezeru potekala druga tekma državnega prvenstva v krapolovu z obtežilnikom. 12 ekip je od petka do nedelje ujelo kar 243 rib v skupni teži 544 kg. Čeprav ribe povprečno niso bile prav težke so se med ulovom znašli tudi skoraj 12-kilogramski krapi.

Med dvanajstimi ekipami je zmagala ekipa RD Renče, ki so ujeli 37 rib v skupni teži 90.64 kg, za manj kot kilogram je za njimi zaostala ekipa RD Voglajna z 89.68 kg, tretje mesto pa je dosegla ekipa RD Celje 2 z ujetimi 75.70 kg rib.

 Rezultati druge tekme DP v LKO 2016 - Šmartinsko jezero

Aleksander Kolar - predsednik podkomisije za LKO pri RZS: "Rad bi pohvalil organizatorje za izvrstno organizirano tekmovanje na trasi, ki je zagotovo najlepša LKO trasa v Sloveniji. Tekmovanje je potekalo brezhibno, kljub velikem številu ulovljenih rib so tehtalci svoje delo opravili na najvišji ravni in je delo potekalo zelo tekoče. Verjamem, da je izbira Šmartinskega jezera za zaključno tekmo DP v LKO 2016 prava izbira in da bo tekmovalce za zaključek razveselil tudi kakšen kapitalec."

Vsi udeleženci so si bili enotni, da je bila tekma v organizaciji naše ribiške družine na visoki ravni in že komaj čakajo vikend med 17.-19. junijem, ko bo na novi trasi LKO Loče potekala še zaključna tekma državnega prvenstva.

Več slik si lahko ogledate na Facebook strani RD Celje.

https://www.facebook.com/rdcelje/

  

Hits: 1744 Print

Vse pravice pridržane © 2015. Ribiška družina Celje

Designed by Fenix, Feldin Andrej s.p.